2/28/2017

Itse tehty granola



Olen lupautunut olemaan sokerilakossa Maaliskuun loppuun asti. Tähän sisältyy karkit, suklaa, pullat, jäätelö, limu, erikoiskahvit ym. Mikään muu ei tuota vaikeuksia kaltaiselleni sokerihiirelle kuin irtokarkkikielto. Olen viime aikoina ajautunut pienehköön sokerikierteeseen. Melko yleistä juuri silloin kun ulkona on pimeää ja kylmää. Tekisi mieli vain hautautua peiton alle karkkipussin kanssa ja katsoa netflixiä koko päivän. Kuitenkin nyt, olen lupautunut lakkoon. Sakko on 20 € jos mokaan, ja sellainen summa on opiskelijalle melko suuri, joten houkutuksia on pystyttävä välttämään seuraavan kuukauden ajan. Tämän vuoksi olen alkanut kehittelemään erilaisia ideoita, miten korvata makean himoa. Suosikiksi tällä hetkellä on muodostunut itse tehty granola. Erittäin herkullinen lisä smoothiebowlin päälliseksi tai vain jogurtin kanssa. Näitä reseptejä löytyy netistä vaikka kuinka. Jos olet esimerkiksi pähkinälle allerginen, oma versioni ei sovi sinulle.

Granola
 (reseptistä tulee yksi iso purkillinen granolaa)

3 dl kaurahiutaleita
pähkinöitä oman maun mukaan (cashew, manteli, pekaanipähkinä)
hasselpähkinärouhe
kookoshiutale
kuivattuja karpaloita
rusinoita
0,5 dl hunajaa
0,5 dl öljyä
kanelia
kardemummaa

Kaikkea voi mitata oman maun mukaan.
Murskaa pähkinät, sekoita kaikki aineet yhteen. Lisää seokseen vähän vettä, jos tarpeen.
Levitä uunipellille ja paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia riippuen uunin tehosta.

DSC_0104DSC_0096
DSC_0118


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti